Welcome to The Burnaby Association for Community Inclusion   Click to listen highlighted text! Welcome to The Burnaby Association for Community Inclusion

Still Creek renos ‘wonderful markers’ of BACI’s future direction

While there will be pleasing cosmetic aspects to the Still Creek Centre renovations, they also represent the Burnaby Association for Community Inclusion’s (BACI) vision to create  an accessible, “welcoming hub” in Burnaby.

The Still Creek project is one of two “really wonderful markers of the direction we’ve been going in for a while,” says Carol Broomhall, BACI’s senior manager of communications  and resource development.

BACI has also recently installed an electric vehicle charger for community use.

A rendering of the more user-friendly cafeteria BACI is creating.

A rendering of the more user-friendly cafeteria BACI is creating.

“They’re a really concrete example of how we’re moving forward with our goals to be a really environmentally and socially-responsible organization, disability confident and becoming an accessible and welcoming hub in the Burnaby community,” Carol says.

Renovations to the Still Creek Centre began March 18. Crews are busy constructing the accessible and welcoming space BACI envisions for the people the organization supports, staff members and the broader community.

The workers have put up temporary plywood walls to block off the construction zone on the main floor. The first phase of the renovations encompasses moving BACI’s reception to the main floor and making the main floor washrooms and the entryway more accessible. For seven to eight weeks, construction will focus on creating the new reception area.

The project also targets making the second-floor cafeteria more accessible and installing energy-efficient lighting.
During the renovations, the stairwell to the second floor will remain open and the elevator will always be available through the main entryway or through the loading bay.

A rendering of the new BACI reception area on the main floor.

A rendering of the new BACI reception area on the main floor.

BACI is using pictures and signs to help people better navigate through the building and keep them informed of how the renovations are progressing.

“We know that change can be difficult, so we ask for everyone’s patience and understanding during this transitional time. We also appreciate you supporting and reassuring the individuals who come to Still Creek as this renovation is going on.

“Once completed, we believe the renovations will be a welcome change.”

BACI is looking forward to hosting a space “where people can come share ideas and create ways to build more inclusive communities,” Carol adds.

You can comment on this story below, or e-mail the writer, Natalie Hamilton, at natalie(at)axiomnews.ca.

Print

No comments yet.

Leave a Reply

Click to listen highlighted text!